Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, prin intermediul consilierului prezidenţial, Sergiu Nistor, un mesaj cu prilejul Sărbătorii de Pesah în care s-a referit la acest eveniment care ”celebrează sensul profund al relaţiei dintre om şi divinitate” şi a transmis comunităţii evreieşti să se bucure de realizarea proiectelor importante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mesajul a fost transmis, miercuri, de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, la Sinagoga Mare din Bucureşti.
 
”La întâmpinarea Sărbătorii de Pesah, transmit calde salutări conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor săi, însoţite de urări de pace, sănătate şi prosperitate. Pesah îi reuneşte în credinţă pe evreii de pretutindeni în jurul valorii supreme: libertatea. Pesah, sărbătoarea familiei şi a comunităţii deopotrivă, celebrează sensul profund al relaţiei dintre om şi divinitate. Transmiţând un mesaj de fundamentală actualitate întregii umanităţi, Pesah ne oferă o pildă pentru comuniunea în jurul libertăţii, îndemnându-ne, totodată, să fim solidari şi generoşi cu semenii afectaţi de război ori cu cei aflaţi în orice fel de suferinţă”, se arată în mesaj.
 
Klaus Iohannis a adpugat în mesajul său că îşi doreşte ca sărbătoarea să dăruiască speranţă, iubire şi pace.
 
”Fie ca această sărbătoare să vă dăruiască speranţă, iubire şi pace, astfel încât să vă bucuraţi de realizarea proiectelor importante pentru familiile dumneavoastră şi pentru Comunitatea evreiască din ţara noastră, în ansamblul său. Hag Pesah Sameah!”, a mai transmis şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.