Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu, din partea grupului PNL a transmis, sâmbătă, la Chişinău, în şedinţa comună a Parlamentelor României şi Republicii Moldova, că cele două ţări trebuie să fie împreună în Uniunea Europeană şi se vor asigura că aşa va fi. România a colaborat foarte bine cu autorităţile Republicii Moldova în oferirea de asistenţă pentru refugiaţii ucraineni, a mai spus parlamentarul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu îmi pot închipui un moment mai fericit, mai încărcat de emoţie pentru a fi prezent aici, împreună cu dumneavoastră, decât anunţul că Republica Moldova a primit statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Felicitările mele cele mai sincere merg înspre dumneavoastră şi înspre parcursul pro-occidental şi democratic pe care l-aţi ales. Iar promisiunea mea este aceea că vom continua să vă fim alături, aşa cum şi dumneavoastră ne sunteţi alături, împreună, uniţi în suflet, prin cultură, istorie şi speranţă!”, a transmis în discurs deputatul Laurenţiu Leoreanu. 
 
El afirmă că ”România a oferit întregul suport Republicii Moldova în completarea documentelor privind aderarea la Uniunea Europeană şi, ca ferm susţinător al acestui obiectiv, va continua să acorde asistenţă pe parcursul întregului proces”.
 
”Este un lucru pozitiv faptul că recomandarea acordării statului de candidat al Republicii Moldova la UE se va realiza urmare a unor reforme, iar România va fi lângă Republica Moldova în toată această perioadă. Adevărul este că Republica Moldova şi cetăţenii săi merită ceea ce au oferit refugiaţilor ucraineni, cu inima deschisă: generozitate, sprijin şi empatie. Aţi dat dovadă de o umanitate impresionantă, v-aţi pus la dispoziţia refugiaţilor ucraineni casele, le-aţi oferit un umăr pe care să plângă şi o masă caldă. Comportamentul cetăţenilor moldoveni a fost exemplar!”, a spus deputatul liberal. 
 
Leoreanu a mai afirmat că ”România a colaborat foarte bine cu autorităţile Republicii Moldova în oferirea de asistenţă pentru refugiaţii ucraineni”. 
 
”Am acordat combustibil, resurse energetice, transporturi cu materiale de primă necesitate. De asemenea, România a luat măsuri, prin organizarea unor coridoare verzi, pentru preluarea de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova şi transportarea acestora în România, unde, evident, li s-a dat asistenţa cuvenită şi necesară. România arată tuturor că nu este alături de Republica Moldova doar în zilele cu soare, ci mai ales în zilele cu cer înnorat, aşa cum fraţii trebuie să fie! Guvernele României au sprijinit Republica Moldova prin numeroase acţiuni, donaţii sau ajutor acordat în timpul pandemiei şi nu numai. Au fost realizate donaţii de vaccinuri, echipamente medicale şi medicamente. A devenit funcţional gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău şi au fost acordate burse de studiu”, a spus deputatul PNL. 
 
”România va continua să sprijine din toate punctele de vedere traseul european al Republicii Moldova. Am parcurs şi noi acest drum, nu a fost simplu, dar efortul constant a avut rezultatele dorite. Drumul reformelor poate fi unul dificil, dar dezvoltarea economică sănătoasă, durabilă şi construirea unui stat de drept puternic şi stabil se pot realiza doar urmând calea europeană!
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a subliniat chiar şi la Kiev, joi, că acordarea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, la Consiliul European de săptămâna viitoare, este esenţială în capacitatea UE de a construi „un scut puternic şi durabil în jurul valorilor noastre comune”. Vrem din tot sufletul să fim împreună în Europa! Republica Moldova şi România trebuie să fie împreună în Uniunea Europeană şi ne vom asigura că aşa va fi! Istoria se naşte din prezent, iar fraţii devin mai puternici doar împreună!

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.