Politicienii s-au întrecut încă de la primele ore ale dimineţii în mesaje, poze sau felicitări virtuale cu ocazia zilei de 1 Martie pe reţelele de socializare, pentru a marca simbolic venirea primăverii. Printe cei care au vrut să transmită un mesaj internauţilor s-au numărat preşedintele Klaus Iohannis, foştii premieri Dacian Cioloş şi Victor Ponta, dar reprezentantele şi femeile din politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”1 Martie este un simbol al renaşterii şi speranţei. Să aveţi o primăvară frumoasă, cu multe împliniri!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Klaus Iohannis, alăturând mesajului o poză cu ghiocei.

Tot un buchet cu vestitori ai primăverii a fost postat pe pagina Guvernului de pe reţeaua de socializare.

”Astăzi, de 1 martie, îi urăm bun venit primăverii. Vă dorim să aveţi o primavară frumoasă, cu multe bucurii şi împliniri!”, scrie pe pagina oficială a Executivului.

Şi fostul premier Dacian Cioloş a transmis pe contul său de Facebook câteva urări cu ocazia zilei de 1 Martie.

”Prima zi a lunii lui Mărţişor este cea care aduce mireasma începutului de Primăvară şi ne trezeşte din amorţeala iernii. Vă doresc o primăvară plină de vitalitate, inspiraţie şi noroc!”, a scris Cioloş, alăturâd mesajului o poză cu un mărţişor.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că nu va face politică în această zi, afirmând că sărbătoreşte ”cel mai important Mărţişor din viaţa lui”, 1 Martie fiind şi ziua de naştere a fiului său Andrei, alături de care a făcut urări pentru toate doamnele.

”Azi nu fac politică, nu mă uit la tv - doar sărbătoresc cel mai important "Mărţişor" din viaţa mea! Şi împreună avem un gând foarte bun şi frumos de 1 Martie pentru toate doamnele şi domnişoarele din lume”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a rezumat la a posta o felicitare virtuală pe care a scris ”O primăvară frumoasă”.

Nici doamnele politicii nu s-au lăsat mai prejos, primarul Capitalei, Gabriela Firea, postând pe contul său de Facebook o poză cu doi dintre copiii ei, alături de mesajul: ”Un zâmbet şi un gând bun de la mărţişoarele mele. Să aveţi o primăvară frumoasă, cu mult soare şi iubire”.

Alina Gorghiu a scris că a primit cel mai frumos mărţişor de la senatorul Leon Dănăilă.

”Am primit cel mai frumos mărţişor. Macul de la Leon Dănăilă mi-a înseninat ziua”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Liderul PNL, Raluca Turcan, a publicat pe reţeaua de socializare doar o felicitare virtuală cu flori de primăvară şi cu mesajul ”O primăvară frumoasă”.

Sosirea primăverii a fost marcată şi de Ministerul de Externe printr-un comunicat de presă în care se vorbeşte despre tradiţii şi obiceiuri legate de Mărţişor şi precizează că susţine în mod activ şi intens toate eforturile în vederea înscrierii acestei tradiţii pe Lista reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Mondial Imaterial.

”Mărţişorul şi ziua de 1 martie reprezintă repere însemnate ale spiritualităţii româneşti, oferind, an de an, prilejul de a marca şi sărbători o tradiţie străveche, foarte îndrăgită. Foarte apropiată sufletului românilor, tradiţia Mărţişorului este specifică spaţiului cultural sud-est european. Obiceiul făuririi şi oferirii Mărţişorului este legat de începerea noului an, care, atât la geto-daci, cât şi la români, se celebra primăvara, odată cu renaşterea naturii după anotimpul de iarnă. Mărţişorul era un fel de talisman menit să poarte noroc, oferit de anul nou împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste şi bucurie”, arată Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe salută sărbătoarea Mărţişorului, alături de toţi cei care, marcând pe tot cuprinsul ţării această frumoasă sărbătoare, îi subliniază însemnătatea deosebită ca formă de conservare a spiritualităţii şi specificităţii culturale româneşti. MAE susţine în mod activ şi intens toate eforturile în vederea înscrierii acestei tradiţii pe Lista reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Mondial Imaterial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.