Europarlamentarul Norica Nicolai le-a prezentat delegaţilor veniţi la congres principalele modificări ale statutului partidului, spunându-le acestora că membrii ALDE care vor lăuda activitatea altor formaţiuni politice nu vor mai fi excluşi din partid, motivând că astfel au inventat ”normalitatea în politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anecdotic fie spus, atunci când am procedat la aceste modificări, la încetarea calităţii de membru se afla un text în care se afirma că cei care vorbesc sau laudă activitatea sau acţiunile altui partid nu mai pot face parte din ALDE. Noi cred că trebuie să inventăm normalitatea în politică şi să vorbim bine despre cei care fac bine, mai ales că suntem într-o alianţă şi opinia mea este că până acum această alianţă este singura formulă politică care face bine României. Aşa că, aveţi voie să nu criticaţi PSD-ul atunci când respectă valorile liberale şi nu mai este un impediment pentru calitatea de membru de partid”, le-a spus Norica Nicolai delegaţilor de la congresul ALDE. 

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) are programat vineri şi sâmbătă, la Palatul Parlamentului, Congresul pentru votarea noului statut şi alegerea noii conduceri.

Congresul ALDE a început vineri la ora 16:00 în sala Alexandru Ioan Cuza a Palatului Parlamentului şi a fost precedat de reuniunile Biroului Politic Central, la ora 13:00, şi a Delegaţiei Permanente Naţionale, la ora 13:30.

Principalul punct de pe ordinea de zi a congresului de vineri este votarea noului statut al formaţiunii.

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, în cea de-a doua zi a congresului ALDE, va fi aleasă noua conducere a formaţiunii şi vor fi votate trei rezoluţii şi moţiuni, una vizând economia, cealaltă situaţia politică, iar a treia statul de drept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.