Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, la Cluj, că întâlnirea oficială avută de către preşedintele Klaus Iohannis cu omologul său francez, Emanuel Macron, este importantă pentru că Franţa este un partener important al ţării noastre în materie de politică externă, dar şi pentru că această întâlnire facilitează cunoaşterea mai bună a intenţiilor Franţei cu privire la implicarea în proiectul Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum comentează întâlnirea dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Franţei, Emanuel Macron, ministrul de Externe a declarat că vizita este una importantă.

"Nu am toate elementele. Este o vizită importantă pentru că Franţa este un partener important în materie de politică externă. Este şi o primă întâlnire care permite să iei pulsul şi să vezi care sunt cu adevărat pentru Franţa priorităţile în relaţia bilaterală cu România, dar şi în privinţa participării la UE. Nu putem să nu recunoaştem deschis că motorul principal al UE este alianţa franco-germană. Cunoaşterea celor doi parteneri, discuţiile cu ei, deschiderea unor perspective sunt din punctul meu de vedere lucruri foarte importante pentru România”, a spus Teodor Meleşcanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, afirmând la final că aceasta a fost "foarte, foarte bună" şi s-a convenit ca România şi Franţa să colaboreze în vederea întăririi unor formate europene. Iohannis a spus că au fost abordate teme precum Schengen, bugetul zonei euro şi situaţia muncitorilor detaşaţi.

Întâlnirea cu Emmanuel Macron a durat aproximativ 30 de minute, având loc înainte de sesiune de lucru a Consiliului European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.