Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, afirmă că întreaga clasă politică românească trebuie să dea dovadă de "maturitate şi responsabilitate politică”, indiferent de guverne sau de politicienii aflaţi la putere, Meleşcanu arătând că se bucură atunci când constată că oamenii, cetăţenii sunt din ce în ce mai implicaţi în viaţa publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este o zi a memoriei care determină pe fiecare român în parte să se reconecteze cu istoria, cu tot ce înseamnă trecutul nostru glorios. (...) Marea Unire a fost de fapt expresia înălţătoare a voinţei şi curajului tuturor românilor. (...) Exact în urmă cu 101 ani energia mobilizatoare a oamenilor politici ai acestei ţări aflaţi deopotrivă la putere sau în Opoziţie şi lupta tuturor românilor pentru libertate şi unitate naţională şi-a pus amprenta în mod decisiv asupra viitorului naţiunii noastre într-o Europă complicată a acelor vremuri. (...) Ziua de 1 Decembrie ne arată încă o dată că idealurile comune şi aspiraţiile sincere de unitate şi solidaritate îşi dovedesc trăinicia de-a lungul timpului în faţa oricăror adversităţi şi obstacole. A venit momentul să privim prezentul cu încrederea că puterile noastre pot determina la rândul lor un destin măreţ pentru România. De aceea trebuie să acţionăm cu responsabilitate şi maturitate politică în faptele noastre şi trebuie să dovedim în fiecare zi, indiferent de oamenii politici, de guverne sau de partide că numai împreună, prin crearea unui consens în societate putem transforma şi moderniza România", a afirmat Teodor Meleşcanu în discursul ţinut în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale.
 
Meleşcanu a subliniat unitatea şi "conştiinţa" de care au dat dovadă românii în urmă cu 30 ani, atunci când regimul comunist a fost înlocuit. 
 
"Remarcăm aceeaşi determinare şi acelaşi elan în ultimii ani când, în faţa crizelor economice şi politice, doar uniţi am putut lua deciziile cele mai bune. Nu pot decât să mă bucur când observ că cetăţenii sunt din ce în ce mai activi şi implicaţi în viaţa societăţii şi implicit în viitorul ţării noaste”, a subliniat preşedintele Senatului..
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.