Vicepreşedintele AUR Marius Lulea acuză guvernarea PSD-PNL că a crescut taxele pentru a da prime sinecurilor de la ASF, el afirmând că nababii de la ASF primesc 16 salarii anuale de zeci de mii de euro, pentru că asistă pasivi cum piaţa asigurărilor o ia la vale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incompetenţa se premiază cu sume uriaşe de bani de către guvernarea PSD-PNL. Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a dovedit a fi o instituţie complet nefuncţională. Sub „supravegherea” ASF s-au prăbuşit, unul după altul, liderii de pe piaţa asigurărilor. Cu toate acestea, asistăm la o situaţie complet anormală. Personaje politice dubioase, numite cu sprijinul PSD şi PNL, au ajuns să ia pentru această lipsă crasă de performanţă şi al 13-lea, şi al 14-lea, şi al 15-lea şi al 16-lea salariu suplimentar. 16 salarii anuale de zeci de mii de euro primesc nababii de la ASF pentru că asistă pasivi cum piaţa asigurărilor o ia la vale”, afirmă vicepreşedintele AUR.

Marius Lulea precizează într-un comunicat că, ”pe lângă salarii, aceştia primesc 8.775 de lei pentru „situaţii medicale deosebite”, 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I, dar şi 300 lei/ lună pentru abonamente de fitness sau wellness, pentru că, nu e aşa, au nevoie să se relaxeze după ce nu fac nimic”. 

”Actuala conducere a ASF pare complet imună la toate scandalurile în care instituţia a fost implicată. Spre exemplu, în plin scandal al asigurărilor, în luna august, aceştia şi-au mărit salariile. Într-o sfidare pe faţă a românilor, în loc să fie sancţionaţi pentru eşecul lor, Nicu Marcu şi toţi ceilalţi şefi din ASF consideră că trebuie să primească mai mulţi bani. Şefimea de aici pare imună la orice critici pentru că ştiu că au sprijinul politic al PSD şi PNL. Avem de a face cu două Românii. România lor, a privilegiaţilor de la stat, a îmbuibaţilor politici, şi cea a românilor obişnuiţi, a mediului de afaceri onest, cei care trebuie să acopere din propriile resurse catastrofa bugetară creată de sinecurismul PSD-PNL”, spune reprezentantul AUR. 

Lulea mai afirmă că ”românii strâng cureaua în timp ce pilele politice îşi cresc salariile, şi aşa foarte mari, de zeci de mii de euro în fiecare lună, în condiţiile în care performanţele ASF sunt catastrofale, cu falimente peste falimente şi cu zeci de mii de dosare de soluţionare a cauzelor aflate în lucru”.

”Acum am înţeles de ce guvernul PSD-PNL a crescut taxele şi impozitele românilor: beneficiarii de pensii speciale să primească noi privilegii şi în timpul activităţii. În vreme ce baştanii de la ASF pleacă acasă lunar cu mii de euro, mai mult de jumătate din primăriile din România sunt în faliment. Acestea pentru lunile noiembrie şi decembrie sunt în situaţia nu avea bani pentru salarii sau pentru persoanele cu handicap. Au fost oprite investiţiile publice din fonduri naţionale, ceea ce înseamnă practic falimentul firmelor de construcţii care lucrează la aceste proiecte de investiţii şi care vor rămâne cu servicii prestate, dar neîncasate. Prin toate aceste măsuri, PSD îşi trădează propriul electorat sărăcind românii dar oferind sume fabuloase de bani pentru clientela de partid”, spune Marius Lulea. 

 

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat miercuri că, în urma unui proces pe care l-a câştigat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, a aflat că instituţia şi-a schimbat contractul colectiv de muncă, dându-şi de la 14 salarii câte avea, la 16 salarii pe an. Năsui a precizat că datele le-a obţinut în urma unui proces care a durat un an şi jumătate, din momentul în care preşedintele ASF a venit la un moment dat în faţa comisiei din Parlament şi a negat existenţa acestor salarii.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.