Senatorul PSD Marius Humelnicu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre lipsa unui acord cu UE pentru folosirea banilor europeni în aplicarea măsurii voucherelor pentru familiile nevoiaşe, că cel ce a fost ministru la Fonduri Europene, Dan Vîlceanu, trebuia să aibă astfel de discuţii cu oficialii europeni şi a precizat că speră ca, odată cu venirea lui Marcel Boloş la acest minister, să se întâmple acest lucru. ”Când eşti ministru, nu eşti ministrul unei tabere sau al unui partid”, a mai spus senatorul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E important să avem o discuţie la nivelul Uniunii Europene, astfel încât cel ce a fost ministrul la Fonduri Europene trebuia să aibă astfel de discuţii, pentru că noi nu am cheltuit 14 miliarde de euro din exerciţiul financiar 2014-2020. Din aceste 14 miliarde vrem să atragem încă 7 miliarde, atât investiţii cât şi ajutorarea, pentru că avem această problemă, din cauza pandemiei şi a războiului”, a spus el.

Humelnicu a precizat că speră ca o dată cu venirea lui Marcel Boloş, la ministerul Fondurilor Europene, să facă aceste demersuri.

”Au fost discuţii la Bruxelles”, a mai spus senatorul PSD, arătând că au discutat cu oficialii europeni atât ministrul Finanţelor, Adrian Câciu cât şi liderul PSD Marcel Ciolacu.

Parlamentarul PSD a precizat că suma pentru vouchere va veni 50% din fonduri europene, 50% de la buget, iar sumele vor urma să fie date începând cu luna iunie. 

Întrebat dacă consideră că Dan Vîlceanu, fostul ministru al Fondurilor Europene, a sabotat acest proiect, Humelnicu a răspuns: ”E mult spus a sabotat, atunci când eşti ministru, nu eşti ministrul unei tabere, sau a unui partid ci eşti ministrul tuturor românilor şi trebuie să ai pe agendă atragerea fondurilor europene”. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Parlament, despre faptul că nu există un acord cu Uniunea Europeană pentru plata voucherelor din pachetul de măsuri pentru populaţie, din fonduri europene, că s-a venit cu o dublă finanţare, tocmai pentru ca acestea să intre în vigoare imediat. În acest moment, nu trebuie să modificăm niciun regulament european, pentru că există axă pe care o putem accesa, a mai spus Ciolacu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.