Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă, joi seară, că pensiile nu se pot majora diferenţiat pentru că este neconstituţional, dar a precizat că nu va avansa procente. Ministrul afirmă că pensiile se vor majora ”cel puţin cu 10%”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, joi seară, la Antena 3, cu cât ar trebui să crească pensiile, ministrul Muncii a afirmat: ”Eu nu am să intru într-o licitaţie de procente pe seama nevoii seniorilor noştri”.  

Acesta a explicat că PSD a propus o creştere de 10% pentru care partidul dispune de ”o fundamentare foarte solidă”, dar aşteaptă şi fundamentarea PNL, care a avansat un procent de 15%.  

Întrebat despre categoriile defavorizate, cei cu pensii foarte mici, ministrul a explicat că ”pensiile nu se pot majora diferenţiat pentru că este neconstituţional”.  

Ministrul a explicat că va fi crescută valoarea punctului de pensie cu 10% pentru a încuraja şi contributivitatea.  

”Venim cu măsuri suplimentare pentru categoriile vulnerabile. Asta putem face, dar majorare diferenţiată nu putem face”, a explicat ministrul.  

Întrebat pentru ce procent de creştere a pensiilor se va bate el personal ca ministru al Muncii, Budăi a precizat: ”Cel puţin 10%. Cel mult nu există, pentru că pensiile sunt foarte mici.”.  

PNL şi PSD se contrează de câteva zile pe tema creşterii pensiilor de la 1 ianuarie 2023.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.