Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, afirmă, luni, că vrea să schimbe imaginea Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi să o transforme într-o structură mult mai proactivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Budăi a declarat, luni, la Iaşi, în cadrul evenimentului de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027, la care au fost prezenţi comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira şi comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, că Ministerul Muncii vrea să implementeze la nivelul ANOFM un proiect prin care imaginea agenţiei să se schimbe, iar aceasta "să fie orientată către necesităţile reale".

"Este un proiect pe care vrem să îl implementăm în perioada 2021-2027. Îmi doresc să schimbăm imaginea ANOFM şi să o transformăm dintr-o agenţie care face bine ce face, care vine în sprijinul oamenilor de afaceri şi care acordă acele subvenţii, în ceva mult mai proactiv, în ceva care să schimbe imaginea lucrătorului în ocuparea forţei de muncă. Este rolul autorităţilor statului şi a Ministerului Muncii să devină acel liant între angajat şi angajator", a afirmat ministrul Muncii, Marius Budăi.

El a precizat că, în anul 2022, coaliţia de guvernare a reuşit echilibrarea măsurilor economice cu măsurile sociale.

"Am demonstrat că a sprijini doar mediul privat este o greşeală, cum a sprijini doar categoriile vulnerabile este la fel o greşeală. Trebuie să creez acel echilibru şi să sprijinim ambele categorii", a declarat ministrul Marius Budăi.

Ministrul Muncii a afirmat că ultimele cifre pe care le-a primit de la Inspecţia Muncii arată că de la 1 ianuarie au fost create 200.000 de noi locuri de muncă.

"Nu vă gândiţi doar la cifră, ci gândiţi-vă că 200.000 de suflete şi-au găsit liniştea la noi în ţară", a adăugat ministrul Muncii, Marius Budăi.

La evenimentul de la Iaşi, la care a fost prezent şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, au asistat şefi de instituţii din Iaşi, dar şi din alte judeţe ale Moldovei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.