Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat miercuri în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre despre stadiul legii pensiilor speciale, că fiecare miniştru de resort, pe fiecare lege în parte, va discuta cu Comisia Europeană şi aşteptă şi o nouă analiză de impact de la Banca Mondială pentru a continua discuţiile. El a arătat că până la cererea de plată numărul trei, la finalul lunii iunie, se vor finaliza discuţiile pe pensiile speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii a declarat despre proiectul legii pensiilor speciale că au fost adoptate amendamentele în Senat şi au retrimis noul draft către Comisia Europeană.

”Aşteptăm o nouă analiză de impact de la Banca Mondială şi vrem să o înaintăm Comisiei şi fiecare ministru va putea să poarte discuţiile pe direcţia lui”, a precizat Budăi.

Întrebat dacă Comisia a respins noua formă adoptată de Senat, Marius Budăi a spus: Eu vă spun ce am discutat cu Comisia Europeană, Comisia a solicitat implicarea miniştrilor de linie, aşa cum este normal (..) şi după noua analiză a Băncii Mondiale vom continua discuţiile”. 

El a precizat că până la cererea de plată numărul trei, la finalul lunii iunie, se vor finaliza discuţiile pe pensiile speciale. 

despre pericolul de a nu se încasa banii din PNRR, Marius Budăi a afirmat că nu îşi doresc să pună în pericol implementarea PNRR. ”Noul draft, noul proiect a fost trimis Băncii Mondiale şi Comisie, se aşteaptă noua analiză Băncii Mondiale în câteva zile şi fiecare miniştri de resort, pe fiecare lege în parte, va discuta cu Comisia”, a completat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.