Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat, luni, la Iaşi, că vede o dorinţă mult mai mare a Comisiei Europene privind reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre regiunile Europei, el precizând, în prezenţa a doi comisari europeni, că "în sfârşit Europa a ales calea cea bună".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a participat, luni, la Iaşi, alături de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la evenimentul de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027, la care au fost prezenţi şi comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, şi comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Marius Budăi a declarat, în cadrul evenimentului, că vede o seriozitate şi o dorinţă mult mai mare a Comisiei Europene privind reducerea decalajelor de dezvoltare între diverse regiuni ale Europei.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Vreau să vă mulţumesc pentru modul cum Comisia Europeană vede de astă dată cu atât de multă seriozitate problema reducerii diferenţelor de dezvoltare dintre regiunile din Uniunea Europeană. Faptul că aţi venit în România şi poate nu întâmplător într-o zonă a României care nu este atât de dezvoltată şi arătaţi dorinţa Comisiei Europene de a reduce diferenţele de dezvoltare, de a reduce diferenţele de remuneraţie şi a privi către o Europă a tuturor, asta dovedeşte că în sfârşit Europa a ales calea cea bună. Europa a ales să se uite cu respect la România", a afirmat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Totodată, ministrul Marius Budăi a precizat că România se află în prima linie a frontului, amintind de sprijinul pe care cetăţenii români l-au oferit refugiaţilor din Ucraina încă de la începutul războiului.

"Spuneţi-le europenilor că asta suntem noi românii, un popor primitor, indiferent cât de săraci suntem", le-a spus ministrul Budăi celor doi comisari europeni.

Evenimentul de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027 a durat câteva ore şi s-a desfăşurat la Palatul Culturii din Iaşi, în prezenţa oficialităţilor ieşene, dar şi a unor şefi de instituţii din alte judeţe ale Moldovei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.