Senatorul USR Marius Bodea susţine că dezbaterile publice pe legile Educaţiei desfăşurate la Iaşi, în prezenţa ministrului Sorin Cîmpeanu, au fost o mascaradă, întrucât gazdele acţiunii au fost ”campionii corupţiei”, Mihai Chirica şi Costel Alexe, dar şi un fost învăţător, membru PNL, acuzat că lovea elevii la ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea scrie pe Facebook că sâmbătă la Iaşi au avut loc dezbateri privind noile legi ale Educaţiei, iar gazdele acestui eveniment au fost ”campionii corupţiei din Romania şi un bătăuş de copii”.

”O umilinţă mai mare pentru cadrele didactice, părinţi şi elevii români nu a existat în istoria acestei ţări. O acţiune a PNL care convine de fapt PSD. Au ţinut discursuri, la acest aşa zis forum, Mihai Chirica, dublu trimis in judecată (a vorbit de două ori) şi Costel Alexe, de asemenea dublu trimis în judecată. A fost prezent şi Constantin Şerban, politicianul-învăţător care şi-a dat demisia după ce a fost acuzat că a lovit mai mulţi elevi şi care a fost recompensat, ce oroare, cu funcţia de preşedinte al Asociaţiei Profesorilor Liberali”, a afirmat senatorul USR, Marius Bodea.

El a precizat că ”toţi au vorbit mieros despre importanţa şcolii, iar punctul culminant a fost când complicele mafiei imobiliare, Mihai Chirica, a amintit, ipocrit, despre moştenirea pe care noi, autorităţile o lăsăm copiilor”.

”Cadrele didactice prezente în sală au criticat cu curaj şi deschis, în puţinul timp rezervat lor, propunerile făcute de Ministerul Educaţiei şi au arătat unde sunt problemele legilor pentru învăţământul preuniversitar şi superior. Această mascaradă a fost considerată dezbatere publică pe legile educaţiei. La Iaşi, au stins sâmbătă lumina învăţământului în România”, a adăugat senatorul USR, Marius Bodea.

Câteva sute de persoane, în majoritate cadre didactice, au participat sâmbătă la Iaşi la două dezbateri privind noile legi ale Educaţiei, una dintre acestea vizând învăţământul preuniversitar, iar cealaltă având ca temă învăţământul universitar. La întruniri au fost prezente şi autorităţi ieşene, respectiv primarul Mihai Chirica şi şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, ambii ţinând discursuri în faţa participanţilor.

La dezbateri a fost prezent şi consilierul judeţean PNL, Constantin Şerban, el fiind unul dintre organizatorii acestui eveniment, care însă nu a luat cuvântul.

În primăvara anului 2021, Şerban şi-a dat demisia din postul de învăţător la o şcoală din municipiul Iaşi, după ce a fost acuzat că are un limbaj agresiv la adresa copiilor. Totodată, presa ieşeană a publicat la acea vreme o înregistrare audio în care Constantin Şerban îi spune prin telefon unei alte persoane că şefa IŞJ Iaşi va mai rămâne trei săptămâni în funcţie şi că el va asigura protecţie directorului şcolii generale Mihai Codreanu la care predă. De asemenea, Şerban preciza în discuţia telefonică respectivă că reprezentantul Primăriei Iaşi din Consiliul de Administraţie al şcolii se va abţine de la vot atunci când se vor propune sancţiuni în cazul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.