Senatorul USR Marius Bodea susţine că Guvernul Ciucă ar trebui să conştientizeze "şocul economic" care urmează şi să "dezamorseze" eventualele "momente de panică", precum cele legate de scumpirea benzinei sau criza uleiului, printr-un plan concret care să ţină în frâu inflaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a afirmat, marţi, într-un comunicat de presă, că în ultimele săptămâni am asistat la două momente de panică, după ce "s-a rostogolit falsul" că preţul benzinei şi motorinei va trece de 10 lei, iar apoi că nu se va mai găsi ulei de floarea soarelui în magazine.

"Multă lume i-a ironizat pe aceşti români. Au fost ridiculizaţi în fel şi chip. Panica s-a dovedit nejustificată: preţul la combustibil nu a crescut atât de mult, deşi a ajuns la cele mai mari valori din istorie, iar stocurile de ulei sunt suficiente, ne asigură Guvernul. Şi nu avem motive să nu îl credem. Dar glumele nu rezolvă problemele. Iar dacă opinia publică mai poate face haz de necaz, autorităţile nu au acest drept", a declarat senatorul USR.

Potrivit parlamentarului USR, criza economică generată de pandemia de COVID-19 este acum amplificată de războiul din Ucraina şi de sancţiunile fără precedent impuse Rusiei de către Uniunea Europeană.

"Măsurile sunt justificate, pentru că invazia criminală a lui Putin trebuie oprită, inclusiv prin tăierea finanţărilor, iar Rusia trebuie să-şi înveţe lecţia, odată pentru totdeauna. Dar efectele nenorocirii create de dictatorul de la Moscova le simţim cu toţii. Adevărul este că preţurile au crescut şi, la cum arată lucrurile, probabil vor mai creşte. Este datoria Guvernului să conştientizeze şocul economic ce urmează şi să dezamorseze alte şi alte momente de panică, momente care nu e exclus să fie create inclusiv în cadrul războiului comunicaţional declanşat de Rusia", a precizat senatorul Marius Bodea.

El a afirmat că, deocamdată, Guvernul nu are un plan prin care să combată inflaţia şi că nu există măsuri reale de atenuare a acesteia, în colaborare cu Banca Naţională a României.

"Vedem doar promisiuni fără acoperire şi vorbe goale. Nimeni din rândul coaliţiei de guvernare nu vorbeşte despre faptul că preţurile la produsele alimentare de bază din import, precum carnea de porc, au crescut cu 70 la sută în ultima perioadă, iar această creştere o vom resimţi în curând la raft pentru toate produsele procesate. Chiar şi medicamentele se scumpesc de la o zi la alta. Înţelegem limitele unei intervenţii a statului într-o piaţă liberă. Nu suntem de acord şi nici nu sunt de dorit măsuri cu iz comunisto-orbanist, de genul plafonărilor de preţuri, care au efecte contrare – fie de dispariţie a produselor, ori de transferare a lor în zona neagră. Dar o comunicare transparentă – absentă în ultimii doi ani – ar fi un prim pas în direcţia dezamorsării problemelor ce se amplifică", a adaugat Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.