Senatorul USR Marius Bodea afirmă că premierul Cîţu i-a depăşit în "ticăloşie" pe cei din PSD, după ce a împărţit bani primarilor "strict pe criterii politice", ocolind cu "neruşinare" localităţi conduse de edili USR PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a susţinut, într-un comunicat de presă, că toate cele trei comune ieşene cu primari USR PLUS au fost excluse de la finanţare de către "premierul zombie", interimarul Cîţu, acesta arătând dispreţ faţă de locuitori.

"A scos un miliard de lei din vistieria statului aseară şi i-a împărţit strict pe criterii politice primarilor care l-au ajutat să câştige şefia PNL, dar şi primarilor PSD pe care îi momeşte, astfel, sperând într-o susţinere a cabinetului său demis la un viitor vot în Parlament. Voi cere oficial, în calitate de senator, să mi se răspundă de către Ministerele în drept în baza căror criterii au fost direcţionaţi banii din fondul de rezervă doar către anumite localităţi, ocolind cu neruşinare în judeţul Iaşi exact acele localităţi cu primari USR PLUS", a declarat senatorul Marius Bodea.

El consideră că a împărţi România între "userişti şi ceilalţi", înseamnă să suferi de "o gravă dereglare".

"O asemenea împărţire discreţionară a fondurilor guvernamentale, cu atât mai mult făcută la doar câteva ore după ce ai fost demis, arată adevărata intenţie a Zombalăului Cîţu: cine îi pupă saboţii primeşte de mâncare, cine nu este lăsat să moară de foame. Numai că aici nu este vorba despre „înfometarea“ unui primar, ci condamnarea la sărăcie a românilor care provin din comunităţi care nu-i sunt folositoare politic lui Cîţu. O asemenea lipsă de busolă morală nu ar fi putut fi egalată decât de pesedişti. Cîţu ne demonstrează că i-a depăşit în ticăloşie, şi pentru asta trebuie să plece definitiv", a susţinut Bodea.

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.