Senatorul USR Marius Bodea susţine că România are nevoie de ajutor medical extern şi că trebuie activat de urgenţă Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru că sistemul de sănătate românesc cedează sub presiunea cazurilor noi de Covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem la debutul unei catastrofe umanitare de proporţii în România, iar singura noastră şansă de a mai salva vieţi este activarea azi a Mecanismului European de Protecţie Civilă. La Iaşi, managerul Spitalului de Boli Infecţioase le-a transmis jurnaliştilor în toiul nopţii trecute că lupta cu virusul a fost pierdută. Guvernanţii în funcţie să lase orice mândrie prostească, iar statul român, în frunte cu Preşedintele său, să facă ce trebuie pentru a salva vieţile românilor. În acest moment, nu mai există nicio carieră politică de salvat, niciun calcul de făcut. E simplu: avem nevoie de ajutor extern, sistemul nostru de sănătate cedează sub presiunea zecilor de mii de cazuri noi de covid", a scris, duminică, pe Facebook, senatorul Marius Bodea.

Totodată, Bodea consideră că avem nevoie urgentă de la Uniunea Europeană de medici, dar şi de echipamente, şi adaugă să soluţia ar fi ca o parte din pacienţi să fie transferaţi în străinătate.

"Datorită faptului că ţările vestice au avut succes în campaniile de vaccinare, astăzi au cazuri relativ puţine, deci o mare capacitate de a ne ajuta pe noi, românii, care am ajuns focarul absolut de covid al acestei părţi de lume. Orice minut în care întârziem declanşarea mecanismului prevăzut exact pentru că Europa este solidară în caz de catastrofă, înseamnă condamnarea la moarte a tot mai multor români. Faceţi ce trebuie ACUM!", a afirmat senatorul USR PLUS, Marius Bodea.

Senatorul nu este singuril reprezentant USR care cere activarea Mecanismului, însă autorităţile guvernamentale au transmis că deocamdată acest lcuru nu se impune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.