Senatorul USR Marius Bodea susţine că parlamentarii PSD, PNL şi UDMR vor să dea Camerei de Comerţ dreptul de a elibera firmelor "certificate de bună purtare", acuzând că în acest fel CCIR poate pune presiune pe antreprenorii care nu se conformează intereselor coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a scris, vineri, pe Facebook că preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, ar urma să devină "un fel de sultan" peste firmele din România. El consideră că impunerea unei taxe pentru firme la CCIR şi obligaţia ca oamenii de afaceri să obţină un certificat de competenţă reprezintă "o înfrângere a ideii de antreprenoriat".

"Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), cel care a sărit de grabă în apărarea lui Nicolae Ciucă când premierul a fost acuzat de plagiat, cu acel penibil „Je suis Ciucă", ar urma să devină un fel de sultan peste circa un milion de entităţi comerciale înregistrate în România. CCIR, o organizaţie privată, condusă de un om de casă al PNL, ar putea pune presiuni politice asupra firmelor care nu se conformează intereselor retrogradei coaliţii liberalo-pesedisto-udemeristă, al cărui singur scop este întoarcerea României în anii '90 şi spolierea mediului privat cu biruri ce amintesc de perioada fanariotă. Iniţiativa prin care firmele sunt obligate să plătească o taxă la CCIR, de la care să primească un certificat de competenţă – competenţă în ce? – este o înfrângere a ideii de antreprenoriat", a precizat senatorul USR Marius Bodea.

Parlamentarul USR consideră că, "în acest fel, altcineva decide dacă poţi deveni antreprenor şi dacă poţi avea iniţiativă antreprenorială".

"Iar cei mai afectaţi vor fi tot antreprenorii mici, când tocmai ei ar trebui încurajaţi pentru a creşte clasa medie care duce orice economie mai departe. „Je ne suis pas Daraban", „Je ne suis pas Ciucă" afirm cu tărie, în logica acestor spoliatori fanarioţi", a mai scris Bodea pe Facebook.

Toate firmele din România ar putea fi obligate să plătească, anual, o nouă taxă cuprinsă între 10 şi 100 de euro către Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor, potrivit unui proiect de lege depus recent la Senat de mai mulţi parlamentari din coliaţia guvernamentală.

De asemenea, aceeaşi iniţiativă prevede că reprezentantul legal al firmei va fi obligat să obţină un "certificat de competenţă" şi să dovedească absolvirea unui curs de instruire în domeniul administrării sau managementului afacerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.