Senatorul USR Marius Bodea susţine că afirmaţiile lui Chirica în apărarea premierului pe tema plagiatului arată o mentalitate "profund ceauşistă, de tovarăş care face apel la linişte în numele păcii sociale". "Declaraţia lui Chirica (...) reprezintă, de fapt, un atac direct la orice român care munceşte cinstit şi nu fură", consideră Bodea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Declaraţia lui Chirica de azi, care spune că acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Ciucă reprezintă o intervenţie subversivă la securitatea statului român, reprezintă, de fapt, un atac direct la orice român care munceşte cinstit şi nu fură, adică majoritatea covârşitoare. Încercarea de batjocorire a demersului legitim al jurnalistei Emilia Şercan din partea lui Chirica, care cere linişte şi să fie pusă batista pe ţambal, indiferent ce furturi intelectuale sau materiale s-ar descoperi la politicienii aflaţi în fruntea statului denotă un dispreţ suveran faţă de orice muncă cinstită", scrie pe Facebook senatorul USR Marius Bodea.

Potrivit lui Bodea, primarul Chirica dovedeşte "o mentalitate profund ceauşistă, de tovarăş care face apel la linişte în numele păcii sociale".

"Sub această pace socială vrea să îşi ascundă propriile abuzuri şi furturi, dar mai ales propriile dosare penale la capătul cărora e dator cu nişte mulţi ani de închisoare pentru fapte dintre cele mai diverse comise în timpul exercitării mandatului de primar. Acest Chirica este atât de disperat de propria situaţie personală complicată din Justiţie, încât îşi imaginează că, prin asemenea declaraţii, va căpăta protecţie pentru sine şi va fi remarcat ca „băiat de încredere". Tu n-ai rezolvat probleme administrative minimale în propriul oraş, dar te dai cocoş pe mari subiecte naţionale şi împarţi dreptatea. E de un ridicol absolut", afirmă Marius Bodea.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat miercuri că tema acuzaţiilor de plagiat la adresa premierului Ciucă este "o intervenţie subversivă la securitatea statului român", în condiţiile în care suntem într-o criză energetică majoră, iar Europa "vuieşte de sutele de mii de soldaţi care stau la graniţa Ucrainei". "Tanti Lenuţa din comuna Costuleni este extrem de afectată şi plânge în hohote că nu înţelege de ce în lucrarea de doctorat sunt nişte paragrafe preluate dintr-o altă lucrare de doctorat care vorbeşte de strategia de apărare a ţării", a susţinut, ironic, Chirica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.