Senatorul USR Marius Bodea susţine că asistăm la un ping-pong al măsurilor anti-Covid la nivel guvernamental şi că, în timp ce medicii lansează avertismente, PNL, PSD şi UDMR încă discută "de ce măciulia de la chibrit e într-o parte şi nu în cealaltă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă, marţi, într-un comunicat de presă, că Guvernul, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, dar şi parlamentarii PNL, PSD şi UDMR nu au curaj să impună un document care în restul Uniunii Europene este folosit încă din vara anului trecut, respectiv certificatul verde. 

 

"Asistăm la un ping-pong exclusiv politic cu măsuri, în care specialiştii sunt ignoraţi, în timp ce românii îşi pierd viaţa din cauza coronavirusului. Doctorii lansează avertismente peste avertismente, în timp ce Guvernul şi parlamentarii PNL, PSD şi UDMR încă discută de ce măciulia de la chibrit e într-o parte şi nu în cealaltă", afirmă senatorul USR, Marius Bodea. 

 

El susţine că şi în cazul restricţiilor care se aplică deja, e foarte greu pentru un cetăţean simplu să ţină pasul cu "nehotărârea şi multiplele răzgândiri" ale actualei coaliţii de guvernare PNL-PSD-UDMR.  

 
"Ba se introduce obligatoriu mască de protecţie FFP2, ba nu se mai introduce. Când trebuie purtată doar în spaţiile aglomerate şi când peste tot pe stradă? Şcolile se închid ori prea devreme şi fără nici un calcul de oportunitate, cum a fost cazul anul trecut cu acea vacanţă introdusă din burtă, ba se deschid înainte de termen, chiar la început de val cinci, cum s-a întâmplat cu reluarea cursurilor anul acesta încă de la 3 ianuarie.  


Testele de salivă pentru elevi sunt când obligatorii, când nu se mai găsesc, pentru că autorităţile nu au fost în stare să organizeze o licitaţie corectă şi coerentă", precizează senatorul USR, Marius Bodea. 

 

Parlamentarul USR consideră că mizele politice au fost mai importante decât vieţile oamenilor. 

 

"Cât priveşte comunicarea oficială nu există nici o coerenţă. Nu se transmite clar, pe înţelesul tuturor, ce se decide. Primim doar mesaje seci, militarizate, în care pare că de fiecare dată suntem certaţi. De multe ori suntem pe cont propriu. Coaliţia PNL PSD UDMR are alte preocupări decât viaţa românilor", adaugă senatorul USR, Marius Bodea. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.