Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că lucrările pentru modernizarea drumului Iaşi-Suceava, investiţie de 100 milioane de euro, sunt în mare întârziere şi au o calitate îndoielnică, el precizând că există bucăţi de asfalt care pot fi scoase cu mâna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul Maricel Popa a afirmat, marţi, într-un comunicat de presă, că instituţiile abilitate ar trebui să verifice calitatea lucrărilor şi să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi. 

"Lucrările la cel mai mare proiect judeţean de infrastructură rutieră sunt în mare întârziere, de o calitate îndoielnică şi niciun muncitor sau utilaj nu este de găsit pe şantiere. Am fost în şantier pe segmentul aferent judeţului Iaşi. Nu am găsit niciun muncitor şi niciun utilaj în funcţiune. În august, am tras un semnal de alarmă în legătură cu această investiţie cifrată la peste 100 de milioane de euro. Zilele trecute, am fost să văd dacă s-a remediat ceva. Şantierul pare încremenit. După ce în vară am descoperit până şi iarbă în asfalt, acum am constatat că deja au apărut fisuri şi găuri în stratul de uzură. Mai mult, pe unele porţiuni, bucăţile de asfalt pot fi scoase cu mâna. A fost turnat asfalt direct pe pământ", a declarat senatorul PSD, Maricel Popa. 

El susţine că n-a auzit până acum ca un drum care încă n-a fost recepţionat să aibă nevoie deja de lucrări de reabilitare. 

"Este o bătaie de joc la adresa comunităţilor locale care ar trebui să beneficieze de această rută modernizată. Dar este o sfidare şi la adresa contribuabililor europeni pentru că, aşa cum am precizat, mare parte din investiţie este asigurată din fonduri nerambursabile. Pe primul tronson, o parte dintre poduri şi podeţe nu sunt terminate. Şanţurile colectoare sunt parţial colmatate, apa se scurge pe suprafaţa carosabilă. Pe tronsonul al doilea sunt lucrări de mântuială. Au intrat în criză de timp, pentru că au depăşit deja mai multe termene de finalizare. Din discuţiile avute cu oamenii, am înţeles că au asfaltat şi când vremea a fost rece, aproape de limita de îngheţ", a adăugat liderul social-democrat ieşean. 

Senatorul Maricel Popa a cerut instituţiilor abilitate să verifice calitatea lucrărilor şi "să îi tragă la răspundere pe cei care nu şi-au făcut în mod onest şi corect treaba". 

”Lansez un apel public către instituţiile abilitate ale statului să verifice calitatea lucrărilor acestei investiţii şi să-i tragă la răspundere pe cei care nu şi-au făcut în mod onest şi corect treaba. Cine răspunde pentru calitatea slabă şi pentru prelungirile faţă de termenul iniţial de finalizare? Tronsonul al doilea trebuia finalizat anul trecut (25 noiembrie 2021). Termenul de execuţie a fost prelungit cu 6 luni (25 mai 2022), apoi cu încă 4 luni, până pe 25 septembrie 2022 şi, recent, cu încă trei luni, până la sfârşitul acestui an, când ar trebui recepţionat. Întârzieri se înregistrează şi pe tronsonul I (29 km) unde termenul de execuţie a fost prelungit cu 6 luni, până pe 2 iunie 2022, apoi cu încă 4 luni (2 octombrie 2022) şi acum cu încă 6 luni, până în primăvara anului următor. Totodată, pe tronsonul III, care are o lungime de peste 40 km abia au început amenajările, care ar trebui finalizate în maxim un an şi jumătate", a mai precizat senatorul PSD, Maricel Popa. 

El a afirmat că probleme la fel de mari ar exista şi în privinţa lucrărilor la acest drum care se execută în judeţul Suceava. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.