Liderul PSD Iaşi Maricel Popa susţine că România are un Guvern “slab, vulnerabil, cu un program făcut pe genunchi“, el adăugând că depesederizarea anunţată de PNL va duce la concedieri masive în sistemul bugetar. În replică, şeful liberalilor din municipiu, Marius Bodea, a afirmat că, dacă ar putea, l-ar demite şi mâine pe Maricel Popa de la şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful social-democraţilor din Iaşi, Maricel Popa, declară într-un comunicat de presă că “parlamentarii au trădat voinţa poporului şi au votat un guvern care va tăia salariile şi pensiile“.

“Pentru liberali depesedizarea României înseamnă concedieri masive în întreg sistemul bugetar, în urma cărora sute de mii de români şi-ar putea pierde locurile de muncă. Guvernul lui Iohannis va aduce numai disperare şi sărăcie pentru români. România are de ieri un guvern slab, vulnerabil şi cu un program de guvernare făcut pe genunchi”, a declarat Maricel Popa.

Totodată, şeful PSD Iaşi a spus că social-democraţii vor monitoriza atent activitatea executivului, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis care “a dovedit până acum că nu a precupeţit niciun efort pentru a dărâma guvernul PSD, indiferent că a trebuit să încalce Constituţia, să sfideze deciziile Curtii Constituţionale sau să blocheze activitatea guvernului“.

“Pericolul cel mai mare este faptul că acum puterea este concentrată în mâinile unui singur om. Klaus Iohannis a dovedit deja, în opoziţie fiind, că nu a ţinut cont de Constituţie, a sfidat deciziile Curţii Constituţionale, a blocat activitatea Guvernului şi a lăsat fără conducere aproape toate instituţiile din Justiţie. Oare cum va proceda de acum încolo când are guvernul dorit? PSD trebuie să vegheze ca preşedintele Iohannis şi partidele care s-au aliniat în spatele său să nu comită abuzuri şi să distrugă ceea ce s-a construit pentru români în aceşti trei ani de guvernare”, a afirmat liderul social-democrat ieşean.

În replică, liderul filialei municipale a PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că “depesedizarea României înseamnă curăţarea instituţiilor acaparate de baronii PSD şi eliberarea statului român de căpuşele adânc înfipte în posturi cheie, plătite cu sume publice exorbitante“.

“Depesedizarea va duce doar la concedierea tuturor incompetenţilor angajaţi de acest partid. În locul criteriilor de selecţie ce ţin de performanţă şi competitivitate, s-au creat condiţii speciale pentru rude şi tot felul de relaţii. Prin măsurile aberante adoptate de PSD, acest guvern, devenit deja istorie, nu a făcut decât să aducă la disperare şi să scoată în stradă milioane de români. I-a sărăcit, dar i-a întărit totodată, iar noi liberalii avem datoria morală faţă de aceşti oameni de a le reclădi încrederea într-o Românie normală“, a afirmat liberalul Marius Bodea.

Totodată, liderul filialei municipale PNL Iaşi a adăugat că dacă ar putea l-ar demite şi mâine pe Maricel Popa din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, numindu-l “cel mai incompetent preşedinte de consiliu judeţean din istoria Iaşului“.

“Dumnealui nu poate trece testul competenţei, integrităţii şi moralităţii necesare unui funcţionar”, a mai spus deputatul PNL Marius Bodea.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.