Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, judecat sub control judiciar cu interdicţia de a exercita funcţia de edil, şi-a depus, marţi, candidatura, pentru un nou mandat de primar de sector precizând că a strâns „în jurul la 10.000 de semnături”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îmi doresc un nou mandat pentru că, în primul rând, îi iubesc pe cei din Sectorul 5. Nu este pentru prima dată. Am mai avut probleme şi, la vremea respectivă, se punea problema tot aşa - de ce ar trebui să candidez - şi au venit oameni şi m-au susţinut”, a spus Marian Vanghelie din holul Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 5, imediat după depunerea candidaturii.

Vanghelie va candida sub sigla Partidului Dreptăţii Sociale (PDS) pentru funcţia de primar, dar se află şi pe listele de consilieri locali, alături de alţi şapte membri ai acestei formaţiuni politice, printre care se află mai multe cadre didactice. 

„Am început cu învăţământul şi voi continua cu învăţământul că cred că trebuie să fie o prioritate pentru România”, a mai spus Marian Vanghelie.

Vanghelie susţine că a strâns „în jurul la 10.000 de semnături. Am mai strâns 20.000 ca independent şi nu am putut să le folosesc. Şi am strâns repede 10.000 de semnături. De altfel, vedeţi, au venit unii oameni care au văzut la televizor. Deci vedeţi şi faceţi-vă un calcul. Dacă oamenii din învăţămînt sunt alături de mine, cum poate cineva să-mi spună că nu am dreptul să candidez?”.

Marian Vanghelie a afirmat că a luat decizia de a candida din nou. în urma mesajelor de susţinere pe care le-a primit în perioada cât s-a aflat în arest preventiv.

„Am primit foarte multe scrisori, cum vă spuneam, pe timpul cât am fost la arest. Au venit foarte mulţi oameni la mine acasă, vedeţi vă, vreau să vă spun, că aici sunt prezenţi, inspectoarea de învăţământ care este, şi-i mulţumesc pentru sprijinul pe care mi-l acordă, este prima pe listă lângă mine, pe lista de consiliu. Sunt aproape toţi directorii din învăţământ din Sectorul 5. Sunt foarte mulţi lideri de sindicat şi oameni din sector. Deci ei m-au capacitat şi ei mi-au dat puterea de a candida”, a declarat Vanghelie.

Primarul suspendat al Sectorului 5 este judecat sub control judiciar, din decembrie, după ce anterior a fost în arest preventiv şi în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Vanghelie a fost trimis în judecată în 7 iulie. Procurorii DNA îl acuză că, în perioada 2006 - 2014, în calitate de primar al Sectorului 5, a cerut şi a primit de la omul de afaceri Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, pentru a favoriza firmele acestuia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.