Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, că ”este bine să respectăm legea”, dar susţine că mii de persoane au fost condamnate pe nedrept, pe baza unui ”sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui”. ”Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să facem dreptate şi anume să vă folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal, anume aministia şi graţierea în România anului 100”, a spus Oprişan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marian Oprişan a luat cuvântul, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD.

"Este bine să respectăm legea, dar stimaţi colegi, cum putem să facem acest lucru când mii de familii plâng pentru faptul că un sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui, de uneltele lui, au generat prin protocoalele secrete condamnarea a miilor de români, oameni de afaceri,  politicieni, ziarişti, jurnalişti, cetăţeni care nu au avut decât o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvoltat nepermis de mult capitalul românesc în interiorul României şi pentru asta s-au dus la puşcărie", a spus Oprişan.

El s-a adresat premierului şi ministrului Justiţiei, spunând că s-a născut în România şi aici va muri.
"Vreau să ştiţi că dincolo de ceea ce spun cei răi şi cei minoritari, Partidul Social-Democrat trebuie să facă dreptate până la capăt. Partidul Social-Democrat şi Parlamentul ţării, organul suprem legislativ al poporului român, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei pentru ca cetăţenii români atunci când se adresează unui judecător să fie convinşi că li se va face dreptate, nu cum este în acest moment", a mai spus Oprişan. 

El a cerut amnistie şi graţiere, în anul Centenarului.

”Dacă vrem o ţară ca afară, haideţi să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie. Constituţia ţării consacră aceste mijloace care, pe de-o parte ne vor opri să mai plătim bani grei din banii românilor pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe banda rulantă, şi vom evita sancţiunile majore pentru viaţa din puşcării, puşcării pe care statul român le întreţine cu bani grei, iar pe cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile care s-au făcut în timpul regimului de tristă amintire, condus de Traian Băsescu. Şi pentru aceasta, eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să facem dreptate şi anume să vă folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal, anume aministia şi graţierea în România anului 100”, a mai spus Oprişan.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.