Premierul Marcel Ciolacu a îndemnat, sâmbătă, de Ziua Iei, la celebrarea acestei tradiţii ”de o frumuseţe uluitoare care exprimă o parte importantă a sufletului românesc”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, de Ziua Universală a Iei, să celebrăm această tradiţie românească de o frumuseţe uluitoare care exprimă o parte importantă a sufletului românesc”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă, pe Facebook.

La rândul său, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a publicat pe aceeaşi reţea de socializare o fotografie în care apare purtând ie.

Şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a postat pe Facebook un videoclip în care apar mai mulţi tineri şi copii care poartă costume tradiţionale, într-o căruţă, menţionând: ”Imaginea zilei”.

Ziua Iei este sărbătorită în 24 iunie, de Sânziene. Ia sau cămaşa albă reprezintă, în general, piesa de bază a costumului popular. Din copilărie până la moarte, cămaşa îl însoţeşte pe ţăran la muncile câmpului, la sărbători, la nuntă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.