Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că protestele organizate de bugetarii care reclamă ”politica de austeritate” şi faptul că veniturile le-au fost plafonate la nivelul celor de anul trecut sunt ”de bun simţ”. El susţine că, dacă s-ar ridica starea de alertă, piaţa din faţa sediului Guvernului ar fi plină cu cei nemulţumiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o emisiune televizată la care participă miercuri seară, Marcel Ciolacu a catalogat drept ”de bun simţ” protestele organizate de mai multe categorii de bugetari în Piaţa Victoriei, la sediile unor ministere sau şi la cele ale unor formaţiuni politice din coaliţia aflată la guvernare. 
 
”Ei (guvernanţii – n.r.) sunt singurii care ies şi ne spun că guvernarea aduce beneficii, că e totul bine şi că nu sunt niciun fel de probleme, şi toate categoriile sociale ies în Piaţa Victoriei. (...) Ei merg pe un sistem de austeritate. Ei taie ca să se încadreze, în loc să găsească altă filosofie de a crea noi venituri la bugetul de stat. Că nu e necesar să tai, poţi să creezi venituri şi să ai cheltuieli mai mari”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.
 
El a precizat că în mod ”categoric” Piaţa Victoriei s-ar umple cu cei nemulţumiţi dacă starea de alertă nu ar mai exista. 
 
Zeci de sindicalişti de la mai multe organizaţii au protestet, miercuri, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, faţă de decizia Guvernului de a nu majora în acest an veniturile bugetarilor şi pentru a reclama condiţiile de muncă din unele sectoare de activitate. 
 
Oamenii au venit cu fumigene roşii, galbene şi albastre, acuzând Guvernul că "blochează” salarizarea unitară şi susţin că nu ei au făcut legea care prevede sporuri numeroase la salarii de bază mici.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.