Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după o discuţie în biroul preşedintelui PNL, Florin Cîţu, de la Senat, că nu va intra în şedinţa de Guvern de astăzi Ordonanţa cu plafonarea preţurilor la energie. Liderul PSD a spus că nu doreşte să facă declaraţii şi a cerut presei să îl întrebe pe premier despre acest subiect. Anunţul liderului PSD a venit după ce Florin Cîţu criticase prevederile din OUG, inclusiv cele privind amenzile incluse în urma unei şedinţe online a coaliţiei care a avut loc luni seară. Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, la Senat, după discuţia pe care a avut-o cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că a propus extinderea aceastei plafonări de preţuri şi compensare, la energie, până în vară, toate variantele, fie că vorbim de şase luni sau un an, urmând a fi discutate cu Comisia Europeană. Cîţu a mai arătat că el este de acord şi ca Ordonanţa să se aplice retroactiv, pentru facturile din ianuarie, decembrie, noiembrie, doar că Ministerul Justiţiei trebuie să spună în avizul pe OUG dacă este constituţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Florin Cîţu, după discuţia cu Marcel Ciolacu: Am propus să extindem această plafonare de preţuri şi compensare până în vară, variantele trebuie discutate cu Comisia Europeană

”Nu vreau să dau nicio declaraţie pentru că nu am vorbit nimic”, a spus Ciolacu, după ce a mers la biroul lui Florin Cîţu de la Senat. 

Preşedintele PSD a spus că ”o să luăm o decizie mâine”. Întrebat dacă intră Ordonanţa în şedinţa de guvern de marţi, Ciolacu a răspuns: ”Nu este astăzi”. 

”Vă rog eu frumos, întrebaţi pe prim-ministru”, a mai afirmat preşedintele PSD. 

În urmă cu câteva ore, preşedintele PNL Florin Cîţu declara, la Parlament, legat de anunţul liderului PSD Marcel Ciolacu, privind reglementarea pieţei energiei şi a gazelor naturale, de la 1 aprilie, că nu prea vede sensul de a reglementa după 1 aprilie, când vine vara şi consumul este mult mai mic.

”Cineva nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluţie”, a spus Cîţu.

Liderul PNL mai afirma nu e de acord nici cu amenzile care vor fi introduse în Ordonanţă, el precizând că nu amenzile rezolvă problema, ci deschiderea pieţei, liberalizarea ei.

La rândul lui, ministrul Energiei declara că noua schemă de compensare a facturilor la energie şi gaze se va aplica începând cu 1 februarie, nu retroactiv, asta deşi PSD ceruse ca prevederile din OUG să se aplice şi celor care au primit facturi majorate în luna ianuarie. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.