Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Parlament, despre faptul că nu există un acord cu Uniunea Europeană pentru plata voucherelor din pachetul de măsuri pentru populaţie, din fonduri europene, că s-a venit cu o dublă finanţare, tocmai pentru ca acestea să intre în vigoare imediat. În acest moment, nu trebuie să modificăm niciun regulament european, pentru că există axă pe care o putem accesa, a mai spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre banii pentru voucherele acordate familiilor nevoiaşe şi elevilor cu burse sociale, Marcel Ciolacu a spus că sursa de finanţare este atât din fonduri europene cât şi de la buget. ”În acest moment, nu trebuie să modificăm niciun regulament european, pentru că există axă pe care o putem accesa”, a spus Ciolacu. 

Despre faptul că nu există un acord cu Uniunea Europeană pentru a plăti aceste vouchere din fonduri europene, liderul PSD a explicat că tocmai de aceea s-a venit cu o sursă mixtă.

”Cele din buget vor putea de îndată să intre în aplicare, până se închide mecanismul european”, a afirmat el. 

Marcel Ciolacu a spus că ”motoarele economiei, în acest moment, sunt investiţiile în infrastructura mare şi în investiţii pe fonduri europene şi din funduri de stat, iar prioritatea este agricultura”. 

Despre faptul că, prin proiectul de lege adoptat de Parlament, cei din agricultură pot contribui la Pilonul 2 de pensii opţional, Ciolacu a spus că ”sunt mai multe excepţii în Codul Fiscal” şi este normal la un moment dat să scoată aceste excepţii, dar acestea apar pentru că prioritatea în acest moment este agricultura”. 

”Nimeni nu a spus că nu mai contribuie cineva la Pilonul II de pensii. Lăsăm să se dezvolte România”, a mai spus el. 

Despre inflaţia care a atins două cifre zilele trecute, Marcel Ciolacu a psus că este ”o influenţă care vine din zona euro”.”După cum bine ştiţi, şi în Spania, şi în Franţa şi Germania, mai ales, în toate ţările există o inflaţie cu două cifre, în acest moment. (..) Vom vedea, cu aceste măsuri, şi în zona de consum şi de ofertă (..) tocmai de aceea am venit cu aceste măsuri pentrua nu scăpa inflaţia din mână, şi veţi vedea că va avea efecte asupra inflaţiei”, a afirmat Ciolacu, arătând că este important că, împreună cu Banca Naţională, au ţinut cursul europa la 5 lei. 

Liderul PSD a mai spus că, în acest moment, în contextul actual, există o estimare privind creşterea economică de 2,2%, în timp ce în Germania, de exemplu, această estimare e de doar 1,2%. 

”Suntem totuşi într-un context european, şi trebuie privite lucrurile în acest sens”,  a mai spus el. 

Preşedintele PSD a dat asigurări că măsurile sociale propuse de coaliţie nu vor duce la o rată a inflaţiei mai mare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.