Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că îşi pune speranţele că PNRR va fi desecretizat, astfel încât românii să afle ”ce ne-am asumat”. Ciolacu a subliniat că niciun stat european nu a secretizat PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la România TV, că toată lumea trebuie să cunoască în detaliu prevederile din PNRR.
 
”Sper să promoveze un memorandum în Guvern să îl desecretizăm şi să aflăm şi noi, toţi românii, ce ne-am asumat. Niciun stat european nu a secretizat PNRR. Toată lumea, în primul rând Parlamentul trebuie să cunoască în detaliu. Vă aduceţi aminte acum un an şi jumătate spuneam şi lui Cîţu, dom'le, spune-ţi-ne ce e în PNRR. Am aflat abia acum, la coaliţie vin miniştri, mai ales ministrul Fondurilor, şi spune ce e în cuprinsul PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
Preşedintele PSD s-a referit la cei care au întocmit PNRR si care au vorbit despre transparenţă, dar primul lucru făcut a fost acela de a secretiza PNRR.
 
”Îi minţi pe români, acum sunt oamenii noi. Am înţeles, sunt şi oameni noi şi oameni vechi, cum vor ei. Nu au niciun euro în PNRR prins pe tineret. Vorbeşti de transparenţă, iar primul lucru pe care îl faci, tu secretizezi PNRR, nu s-a întâmplat niciunde în Europa. Astăzi am vorbit cu liderul de grup, o să ridice discuţia la nivelul liderilor de grup, sper să teracă prin Guvern memorandumul de desecretizare şi în momentul acela să aflăm şi noi, prin comisie parlamentară, ce avem de făcut”, a declarat Ciolacu.
 
El a explicat că sunt unele lucrui care trebuie schimbate, având în vedere crizele.
 
”Toată lumea vorbeşte de plecarea la Bruxelles, ba a prim-ministrului, ba a mea. Sunt multe lucruri care trebuie adaptate, s-au schimbat  multe cu războiul din Ucraina  şi criza energetică, dar mai întâi să aflăm tot adevărul. Am făcut un apel la toţi miniştri, să vedem care sunt problemele. Pentru că noi nu avem un întreg, tot tabloul”, a subliniat social-democratul.
 
Liderul PSD a adăugat că toate problemele actuale sunt din cauza măsurilor luate ”înainte”.
 
”BNR a spus că toate problemele sunt din cauza măsurilor luate înainte, deci acum a venit nota de plată pe tot ce înseamnă inflaţie, mai ales”, a declarat Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.