Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde, joi seară, fostului premierul Florin Cîţu care a avertizat că România ar putea intra în incapacitate de plată şi a cerut retragerea ministrului Finanţelor. ”Aproape 193 de miliarde! Cu atât a crescut datoria publică din noiembrie 2019 şi până în noiembrie 2021”, a transmis Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproape 193 de miliarde! Cu atât a crescut datoria publică din noiembrie 2019 şi până în noiembrie 2021, de la 364,9 mld lei la 557,8 mld lei. Cu atât au îndatorat ţara Orban, Cîţu şi Barna! În doar 2 ani de zile, de la 36,9% din PIB la 49% din PIB”, a scris, joi seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.  

Acesta s-a referit la achiziţiile din pandemie.  

”Mai ţineţi minte achiziţiile din pandemie? Cele pe care DNA-ul le verifică astăzi? Acolo s-au dus banii românilor sub guvernarea Dreptei! Nu în şcoli, grădiniţe, autostrăzi, drumuri sau agricultură, ci în buzunarele unor şmecheri”, a mai scris Ciolacu. 

Liderul PSD cataloghează drept ”tupeu” declaraţiile fostului premier liberal: ”Acum au tupeul să spună că PSD e de vină. Că PSD se împrumută şi că dobânzile sunt mari. Din vina cui ne împrumutăm astăzi atât? Din vina lor”.  

Fostul premier Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că Marcel Ciolacu trebuie să-l retragă pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Cîţu susţine că România plătit o dobândă de 9,7% pentru 500 de milioane şi în acest ritm riscă să intre în incapacitate de plată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.