Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, în contextul referiririi la variantele de reducere a preţurilor la alimente, că nu va accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum a făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore le vor lua împreună. El a spus despre reducerea preţurilor la alimentele de bază, că nu vorbeşte de preţuri plafonate. ”Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul, voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poţi să-l faci numai cu reteilerii, ci şi cu producători, distribuitori şi importatori”, a spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre varianta reducerii TVA pentru anumite categorii de alimente.
 
”Există o recomandare a Comisiei Europene să avem doar două praguri de TVA. Nu ştiu, am văzut foarte des în spaţiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunţ oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun produs. Astăzi, la 15.30, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, voi avea o discuţie cu ministru Finanţelor, cu ministrul Agriculturii şi cu ministrul Fondurilor Europene. Sunt ferm convins că în cursul zilei de azi vom lua o decizie”, a spus premierul, după o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca. 
 
Marcel Ciolacu a precizat că din experienţa trecută, orice reducere la TVA a adus o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp.
 
”Normal că a adus mai mică colectarea la stat, iar în două săptămâni preţuirile au fost la fel. Eu nu vorbesc de preţuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul. Voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poţi să-l faci numai cu reteilerii, ci şi cu producători, distribuitori şi importatori, fiindcă nu poate produsele pe care le consumăm sunt din România. Am să-mi asum acest lucru pentru că trebuie făcut”, a afirmat premierul Ciolacu. 
 
Despre faptul că preşedintele PNL Nicolae Ciucă a spus că o Ordonanţă pentru a reglementa aceste preţuri va aduce penurie, Ciolacu a spus:  ”Sunt ferm convins că azi vom avea aceleaşi informaţii şi vom lua o decizie. Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum am făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore să le luăm împreună”. 
 
Ciolacu a mai spus că a înţeles ce s-a întâmplat în Ungaria, unde a fost o penurie. ”Măsura nu a fost cea pe care vrem să o luăm noi în acest moment”, a precizat Marcel Ciolacu, arătând că astăzi se va ieşi pe o formă pe care o vor aproba joi în şedinţa de Guvern. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.