Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Antena 3, despre o posibilă reducere a TVA şi la alimente, că ”poate 5% este posibil, ca şi pentru energie şdi gaze, cu aplicare de la 1 februarie” şi a precizat că ”o plafonare a preţului la alimentele de baza e mai corectă în această perioadă, categoric limitativ”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că ştim că există un TVA redus la alimente de 9%, poate 5% este posibil, că şi pentru energie şi gaze, cu aplicare de la 1 februarie”, a afirmat preşedintele PSD.

Ciolacu a mai arătat că o altă măsură poate fi o plafonare a preţului la alimentele de bază, despre vcare a arătat că ”e mai corectă în această perioada, categoric limitativ.

”Există şi un acord european pe fiscalitate care interzice TVA 0%”, a menţionat Ciolacu.

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat joi că implementarea TVA zero la alimente contravine directivelor europene, iar România ar risca infringement.

El a mai precizat că nu a avut o discuţie în Guvern pe marginea acestui subiect. O altă măsură ce s-ar putea lua este de a plafona preţurile, însă ministrul afirmă că măsura ar duce la dispariţia unor produse de pe raft, pentru că preţul de producţie al unor produse ar fi mai mare decât preţul de vânzare.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.