Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, recunoaşte că a votat, alături de parlamentarii PSD, legea referitoare la compensarea facturilor, dar s-a constatat ulterior că soluţia nu poate fi aplicată. ”Intenţia a fost bună, ...pacientul e mort”, a afirmat Ciolacu, precizând că sunt necesare modificări legislative rapide, nu comunicate de presă, referindu-se la reacţia PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Actul legislativ cu compensarea a fost votat şi de către mine şi de către membri PSD. Constaţi că nu poate fi aplicat. Intenţia a fost bună, ce facem acum...pacientul e mort. Atunci găsim cât mai rapid – asta înseamnă eficienţa unui Guvern - cât mai rapid să luăm nişte măsuri şi nişte modificări legislative”, a declarat, miercuri seară, la România TV, Marcel Ciolacu.  

Acesta a declarat că poate să facă Guvernul modificări, prin OUG.  

”Nu e nicio problemă, e calea mai rapidă, trebuie să se întrunească Parlamentul, facem sesiune extraordinară şi le trecem prin Parlament (...) Sunt genul de om mai aplicat şi cred că România în acest moment are nevoie nu de dispute politice sau de comunicate de presă”, a mai declarat Ciolacu.  

PNL a transmis, miercuri seară, printr-u comunicat de presă, că a avut printre priorităţi măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor la energie.  

”Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliţie şi vor fi luate în considerare atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, au transmis liberalii. 

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil POpescu, a afirmat că legea a fost adoptată şi cu voturile PSD, aproape în unanimitate.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.