Premierul Marcel Ciolacu afirmă, joi, că rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,6% în martie, iar PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria ţării, el precizând că datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost corectă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fapte: Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie - INS. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria ţării, peste 1600 mld lei - INS. Numărul românilor aflaţi în sărăcie extremă (deprivare materială şi socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 faţă de 2022 - Eurostat”, scrie premierul pe Facebook.

Marcel Ciolacu arată că ”datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă”.

”Investiţiile cresc economia şi, în mod special, investiţiile în infrastructura mare reprezintă soluţia pentru reducerea decalajelor în zonele mai puţin dezvoltate. În paralel, aşa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creşterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse. Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonarea preţului la utilităţi şi a marjei comerciale la alimentele de bază şi, în acelaşi timp, am venit cu măsuri active de creştere a veniturilor salariaţilor (prin creşterea salariului minim) şi a pensionarilor (prin creşterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilităţi şi pentru alimente)”, mai afirmă Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.