Marcel Ciolacu a anunţat că în continuare PSD vrea să atace la Curtea Constituţională proiectul privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), cu sau fără amendamentul adoptat de comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat raport favorabil la proiectul privind desfiinţarea SIIJ. Un amendament al lui Iulian Stancu, deputat al minorităţilor, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM a fost admis de comisie. Toate amendamentele PSD au fost respinse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne menţinem punctul de vedere. Vom ataca la Curtea Constituţională cu sau fără acest amendament pe care eu îl consider neconstituţional”, a declarat Marcel Ciolacu, joi într-o conferinţă de presă. 

Raportul favorabil cu amendamente admise şi amendamente respinse la proiectul privind desfiinţarea SIIJ a fost adoptat cu 17 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

Urmează ca raportul să fie votat într-un plen al Camerei Deputaţilor, care este prim for sesizat pe iniţiativa legislativă, Senatul fiind decizional.

„Art.95 - (1) Judecătorii şi procurorii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi preventiv sau arestaţi la domiciliu numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(2) Judecătorii şi procurorii pot fi trimişi în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, de corupţie şi de serviciu ori a unei infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(3) În caz de infracţiune flagrantă, judecătorii şi procurorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei potrivit legii, Secţia pentru judecători sau, după caz, Secţia pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reţinerea sau percheziţia”, prevede amendamentul deputatului minorităţilor Ionel Stancu admis de Comisie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.