Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în situaţia formării unui guvern de uniune naţională, consideră normală participarea la decizia executivă a tuturor forţelor politice parlamentare, însă anunţă că PSD nu va vota niciodată în Parlament o altă propunere de premier decât pe cea făcută de PSD, în persoana medicului Alexandru Rafila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, la România Tv, că în situaţia formării unui guvern de uniune naţională, consideră că este normal ca toate forţele politice să facă parte din Executiv. 
 
"Toate forţele politice să se unească pentru perioada următoare, să depăşim această criză sanitară şi criza economică evidentă”, a afirmat Ciolacu.
 
Acesta a precizat că PSD nu va vota niciodată un alt premier decât pe cel propus de partid, şi anume pe Alexandru Rafila. 
 
"Revin la spiritul Constituţiei. Cel care a câştigat alegerile face propunerea de prim ministru. Preşedintele ne-a şi spus: dom-le, este o propunere onorabilă. Nu văd altă variantă. (...) Este exclusă altă propunere pentru prim ministru decât domnul Alexandru Rafila pe care PSD să o voteze în Parlament. Noi, PSD a câştigat alegerile, dacă se face un guvern de uniune naţională, în spiritul Constituţiei, partidul care a câştigat alegerile propune primul ministru şi noi am făcut această propunere şi această propunere rămâne până la final. Este exclus să votăm altă propunere pentru prim ministru decât domnul Alexandru Rafila”, a adăugat liderul social-democrat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.