Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, marţi, că ”preţurile au luat-o razna în timp ce Cîţu se visează iar pe calul alb al creşterii economice”. ”Istorică este doar prăbuşirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor”, afirmă liderul social-democrat, în replică la declaraţia premierului pe tema creşterii economice din primnul trimestru al anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preţurile au luat-o razna în timp ce Cîţu se visează iar pe calul alb al creşterii economice! Istorică este doar prăbuşirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor. Facturi la energie cu 17% mai mari, combustibil cu 9% mai scump şi preţuri până la cer la alimentele de bază. Plus o inflaţie de peste 3% care a făcut franjuri veniturile şi aşa îngheţate de premierul Cîţu. Asta e realitatea”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta apreciază că ”ce este de reţinut din comunicatul INS este doar că, după un an de pandemie, economia României este sub primul trimestru din 2020, când a fost lockdown”.

”Halal performanţă, Cîţu”, a mai scirs liderul PSD.

Produsul Intern Brut al României a crescut, în termeni reali, în primul trimestru al anului cu 2,8%, faţă de trimestrul IV din 2020, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 a scăzut cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, potrivit estimărilor "semnal" anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Premierul Florin Cîţu afirmă, marţi dimineaţă, că România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.