Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, la sediul PSD, despre plafonarea plăţilor cash, că Ministrul de Finanţe a venit şi a spus că echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri iar în acel moment, în coaliţie nu a auzit nicio voce. Ciolacu a mai arătat că prioritatea lui este combaterea evaziunii fiscale şi a precizat că nu este vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată. ”Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie. Este o problemă la micii întrreprinzători”, a mai spus el, anunţând că se va întâlni cu băncile şi cu IMM-urile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Premierul a declarat, după şedinţa conducerii partidului, că astăzi va avea o  întâlnire cu băncile, apoi cu IMM-urile, pe tema plafonării plăţilor cash. 
 
”Nu este vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie. Este o problemă la micii întrreprinzători, şi acolo, cu plăţile cash, să nu se facă cozi interminabile la băncă, cred că nimeni nu îşi doreşte acest lucru. de asta vreau să stau de vorbă şi cu IMM-urile. Şi cred că pe grupe de produse, electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viaţa oamenilor”, a spus Ciolacu.
 
Şeful Executivului a precizat că ”aceste măsuri au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF”.
 
”Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies şi să critic propunerile unor experţi ANAF, nu a fost o propunere politică. Mai mult, ministrul de Finanţe a venit şi, cum e şi normal, avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, vorbim despre ea dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanţe a venit şi a spus că echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri. În acel moment, în coaliţie, nu am auzit nicio voce”, a arătat Ciolacu.
 
El a continuat: ”Trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România şi în ce direcţie”. 
 
”Dacă vreţi ca nimeni să nu ia nicio măsură şi toate lucrurile, dar să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa...Cu alte cuvinte, sunt lucruri îndreptăţite care au apărut în spaţiul public şi trebuie gândite şi analizate, dar prioritatea mea în primul şi în primul rând este combaterea evaziunii fiscale. Vom vedea după discuţia cu băncile”, a spus Ciolacu. 
 

”Ştiu că s-a creat o emoţie foarte mare, repet, nu am fost niciodată genul de om care să lase funcţionarii în faţă sau restul echipei în faţă şi să o găsesc vinovată de aceste măsuri, vă daţi seama că nu am stat noaptea eu să gândesc măsuri de combatere a evaziunii cum nu este normal. Nnu trebuie să le ştie primul ministru pe toate şi cum se dă un comunicat oficial de la minister”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.