Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, luni, că ”Orban a salvat HoReCa cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii”, dar în rest nu a luat măsuri concrete. PSd a depus un proiect de lege care vizează măsuri pentru acest sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orban a salvat HoReCa cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB şi să-şi vadă de treabă să nu-l mai deranjeze. Şi-au bătut joc cu cinism de nişte oameni care au luat credite şi au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcţiona. Acum, antreprenorii îşi strigă disperarea şi spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroşa rândurile şomerilor”, a scris, luni, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta anunţă că ”PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o o lege depusă azi la Parlament”.

”Se acordă facilităţi multiple, dar cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor”, a anunţat Ciolacu.

Principalele măsuri cuprinse în actul normativ:

- Eşalonarea plăţii impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepţionale. Cine plăteşte la timp, are o bonificaţie de 10%.

- Cazarea, masa şi transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârşitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populaţie.

- Statul susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1450 lei/angajat, în 2020 şi 2021.

- Sistem de vouchere pentru ca agenţiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta.

- Ajutoare nerambursabil completate cu garanţii de către stat la creditele pentru investiţii prin ”Programul pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.