Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că o susţine pe Maia Sandu pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi a menţionat că ea este singura soluţie pentru ca ţara vecină să aibă în continuare un traseu european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt două state europene în acest moment în război. Este Ucraina într-un război armat şi Republica Moldova într-un război hibrid. Este cel mai mare atac asupra unui stat independent, tot ceea ce priveşte social media, informaţie, televiziuni. Eu, Marcel Ciolacu, o susţin pe doamna preşedinte Maia Sandu în octombrie pentru un nou mandat. Este singura soluţie ca Republica Moldova să aibă în continuare un traseu european”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la Digi 24. 
El a mai afirmat că primul stat care trebuie să arate că doreşte unirea este Republica Moldova. 
„Dacă se face sau nu unirea dintre România şi Republica Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Republica Moldova. Aşa se porneşte unirea. Există o relaţie instituţională de respect şi o susţinere din partea statului român, şi nu numai a statului român, şi a Statelor Unite ale Americii, şi a Germaniei, şi a Franţei, ca Republica Moldova să depăşească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români.  Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Şi a României. Şi cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susţine în continuare pe românii noştri din Republica Moldova”, a mai declarat prim-ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.