Marcel Ciolacu a afirmat că nu înţelege de ce fostul lider al PSD Liviu Dragnea nu a avut contract de consultanţă între partid şi lobby-istul care a intermediat vizita acestuia în SUA în 2017, care face obiectul unui dosar penal realizat de procurorii DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat duminică la Antena 3, nu ştie dacă acest scandal cu Liviu Dragnea ne face bine ca ţară.

„Ce nu am înţeles în speţa respectivă de ce domnul Liviu Dragnea nu a avut un contract de consultanţă între partid şi lobvy-istul din SUA. Haideţi să fim corecţi. Nimeni nu ajunge la Donald Trump la masă şi la un preşedinte al SUA dacă nu are un circuit cu lobby-iştii respectivi decât să fii Regina Angliei. Presupun că nu are nevoie de lobby-işti. De ce nu a existat acest act? Transparent şi cu toate lucrurile închise. Ce va urma? Mi se pare că depăşim graniţele ţării, transformăm şi pe Liviu Dragnea şi pe martori într-un bâlci specific României şi nu ştiu cât de bine ne face ca şi ţară”, a explicat Ciolacu.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul finanţării şi organizării vizitei sale în SUA, în 2017, fiind acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Conform G4Media, care citează rechizitoriul DNA, fostul lider PSD Liviu Dragnea şi-ar fi traficat influenţa pe lângă premierul Sorin Grindeanu şi reprezentanţi ai MAPN şi MAI astfel încât compania Circinius Defence LLC să obţină contracte cu Armata României pentru „sistemul C4I cu capabilităţi de integrare ISTAR” şi pentru un Centru de Analiză a Informaţiilor din Surse Deschise (Open-Source intelligence – OSINT) pentru MAPN şi MAI.

Compania Circinius Defence LLC este controlată, prin fondul de investiţii Broidy Capital Management, de Elliott Broidy, unul dintre fundraiserii şi vicepreşedinţii Comitetului de inaugurare al preşedintelui SUA, Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.