Marcel Ciolacu a declarat că noul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă trebuie „să repare urgent toate tâmpeniile făcute de către Vlad Voiculescu”. Preşedintele PSD a catalogat neînţelegerile din coaliţie ca „o criză de pubertate politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noul ministru al Sănătăţii este normal să se bucure de prezumţia bunelor intenţii, dar este obligatoriu să îndrepte şi să repare urgent toate tâmpeniile făcute de către Vlad Voiculescu. În opinia PSD, sunt cinci urgenţe pentru noul ministru: să obţină rapid o rectificare a bugetului Ministerului Sănătăţii pentru a asigura fondurile necesare pentru secţiile ATI; Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor; să pregătească rapid împreună cu ministrul Învăţământului redeschiderea şcolilor; să repare prostia cu închiderea magazinelor la ora 18.00. Nu în ultimul rând, să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricţiilor. Sperăm, de asemenea, să facă ordine în normele şi comunicările cu privire la decese şi la pandemie”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul partidului.

Liderul PSD a adăugat că „a fost, de fapt, o criză de pubertate politică”.

„Am avut de-a face cu nişte partide politice imature care au pus orgoliile personale mai presus decât interesele românilor şi ale companiilor româneşti. Singura schimbare notabilă a fost faptul că prerogativele conferite de Constituţie prim-ministrului au fost schimbate cu un acord al unei coaliţii. Cu alte cuvinte, din acest moment, aşa-zisul prim-ministru Cîţu a devenit „Pisicîţu”, pentru că înainte de a semna ceva va trebui să răsfoiască acordul coaliţiei să vadă dacă are voie sau nu are voie! În cazul în care nu are voie, va trebui să sune toţi preşedinţii de partid din coaliţie să îi roage frumos să îi dea voie să semneze”, a completat Ciolacu. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.