Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul modifică în şedinţă cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa Executivului că, în privinţa transportului, vor veni cu o soluţie ce rezolvă o cerinţă importantă a transportatorilor.

”Modificăm cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră şi în Portul Constanţa”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că, din ce a înţeles, şi soluţia negociată de reprezentanţii transportatorilor împreună cu ASF pentru reducerea preţului RCA funcţionează. ”În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depăşeşte 9.000 lei şi sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea poliţe”, a arătat Ciolacu.

Şeful Executivului a subliniat că ministrul Transporturilor a continuat dialogul astfel încât şi alte solicitări ale transportatorilor să fie rezolvate prin proceduri interne ale instituţilor din subordinea Ministerului, referitor la examinarea psihologică a personalului din transportul rutier şi la normele şi procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.