Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, afirmă, luni seară că firmele şi producătorii din România au nevoie de o susţinere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic. ”Mă bucur că am reuşit astăzi să trecem de Camera Deputaţilor- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitaţii, după model european”, a transmis Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Susţinerea producătorilor români şi a companiilor româneşti trebuie să fie o prioritate în această perioadă! Mă bucur că am reuşit astăzi să trecem de Camera Deputaţilor- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitaţii, după model european, prin care susţinem capitalul românesc, şi implicit comunităţile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, a scris, luni seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.  

Potrivit acestuia, legea iniţiată de PSD ”va da o şansă în plus firmelor româneşti de a participa cu succes la licitaţiile publice ale statului”.  

”Astfel, în evaluarea ofertelor la licitaţii vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât eşti mai aproape cu marfa de destinaţie cu atât eşti mai avantajat! Am făcut această lege în urma întâlnirilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, care mi-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitaţie decât unul român pentru că primeşte punctajul maxim pentru ”criteriul verde” (adică poluare redusă)”, a mai scris Ciolacu.  

Potrivit acestuia, ”companiile româneşti au nevoie de o susţinere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.