Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, după votul din Parlament pe legea pensiilor speciale şi pe interzicerea cumulului pensie-salariu, că jalonul cu pensiile speciale astăzi a trecut prin Parlamentul României şi cu certitudine se va găsi cineva să atace această lege la CCR, astfel că vor vedea decizia şi vor avea o sesiune extraordinară. El a mai spus că între 10 şi 14 vor veni şi reprezentanţii Comisiei, pentru a închide anumite aspecte în ţinte şi jaloane şi s-a arătat convins că vor depune cererea de plată numărul trei din PNRR, până la 1 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând, jalonul cu pensiile speciale astăzi a trecut prin Parlamentul României, cu certitudine se va găsi cineva să atace această lege la CCR, vom vedea decizia, dacă este nevoie şi Curtea găseşte anumite elemente de neconstituţionalitate sunt ferm convins, deja am discutat cu colegii mei, vom avea o sesiune extraordinară astfel încât în aceste luni, cel târziu până pe 31 august, toate jaloanele din cererea 3 să fie îndeplinite”, a spus Ciolacu.

Premierul a arătat că cererea trei de plată este în acest moment într-o întârziere, în schimb au recuperate foarte mult în aceste zile.

”În viitoarea perioadă, între 10 şi 14 vor veni şi reprezentanţii Comisiei, pentru a închide anumite aspecte în ţinte şi jaloane şi sunt convins că împreună cu colegii mei vom depune cererea numărul trei din PNRR, până la 1 septembrie. Mai mult, ea este legată şi de introducerea RepowerEu şi de scoaterea celor 2,1 miliarde din granturi, după cum bine ştiţi, din suma totală”, a mai subliniat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.