Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a reacţionat, joi, la anunţul premierului interimar, Florin Cîţu, că viitorul Guvern va plafona preţurile la energie, atrăgându-i atenţia că nu mai are nicio atribuţie în acest sens şi că ar trebui să voteze, în calitate de senator, proiectul PSD de plafonare a preţurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD a afirmat într-o conferinţă de presă că plafonarea preţurilor la energie se poate face prin Parlament, PSD având un proiect de lege înregistrat. 

”Avem un proiect depus la Parlament, de două săptămâni. Domnul Cîţu nu dă de două săptămâni avizul, şi de aceea nu a intrat în circuit parlamentar. Luni, vom debloca legea şi până la finalul săptămânii o vom trece prin Parlament. Se joacă cu viaţa românilor”, a spus liderul PSD arătând că există o majoritate parlamentară pentru a trece acest proiect, fiind o lege care funcţionează şi în alte ţări europene. 

Legea, potrivit preşedintelui PSD, prevede că se plafonează preţurile la energie timp de şase luni, pentru ca populaţia şi companiile romîneşti să poată supravieţui în această perioadă. 

Despre afirmaţia lui Florin Cîţu că viitorul Executiv a plafona preţul la energie, el a spus că această afirmaţie este de ”Copiii spun lucruri trăznite”. 

”Omul nu mai trăieşte pe pământ, trebuie să plece de acolo. Oamenii i-au spus să plece acasă, 281 de parlamentari au votat. (...) Cine l-a ţinut să plafoneze? Acum el nu mai are voie să mai facă nimic, decât să ascută nişte creioane şi să împartă nişte bani ilegal. Să voteze proiectul PSD, şi aşa se plafonează preţurile, că e senator. Şi domnul Iohannis să promulge repede legea”, a declarat preşedintele PSD.

Ciolacu spune că legea iniţiată de social democraţi prevede plafonarea preţurilor la energie pentru consumatori casnici şi companii pentru o perioadă de şase luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.