Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că este ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul anului 2024, această coaliţie şi chiar îşi doreşte, cu toate că vorbim de principalele partide concurente, să continue şi după 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul anului 2024, această coaliţie şi chiar îmi doresc, cu toate că vorbim de principalele partide concurente, chiar îmi doresc să continuăm şi după 2024 şi cu o frecvenţă mai mică de a schimba miniştri şi prim-miniştri, fiindcă, între timp, am văzut şi noi calităţile şi defectele fiecăruia”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la Forumul Dezvoltăm România.

El a precizat că ”în anul 2024 nu vor fi măriri şi modificări de taxe, lucru convenit deja în coaliţie”.

”Cred că a fost una dintre cele mai aprinse discuţii, când am luat măsurile fiscale, acest procent de 1% pe cifra de afaceri, care cu certitudine va fi unul pentru anul 2024, până când nu ne vom asuma reforma fiscală”, a spus şeful Executivului. ”Marea mea provocare a fost dacă vom lua nişte măsuri pentru anul 2024 sau vom închide anul cu un deficit de aproape 7%, ceea ce automat, în martie, România ar fi intrat într-un blocaj în ceea ce priveşte fondurile europene. Acest lucru, cu certitudine s-ar fi întâmplat”, a mai spus premierul.

El a arătat că ”reforma fiscală trebuie să creeze un mediu concurenţial corect”.

”Nu putem sta nici cu companiile de la stat pe pierderi de 30 de ani şi deja trebuie aduşi bani an de an pentru a susţine aceste companii de stat dar nici nu cred că putem să ne uităm la companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, au cifre de afaceri de sute de milioane de euro dar an de an, de 10 sau 15 ani sunt pe pierdere”, a mai spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.