Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă că nu este convins că este cel mai bun candidat pentru preşedinţia României. ”Eu nu sunt convins, eu cu mine, că sunt cel mai bun candidat sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte”, declară Ciolacu, care susţine că e ”posibil să fiu focalizat mult prea mult pe actul de guvernare în acest moment”. Liderul PSD îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis şi spune ce fel de preşedinte al ţării îşi doreşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că corect este să vedem votul românilor pe data de 9 iunie şi pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins, eu cu mine, că sunt cel mai bun candidat sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun. Vom vedea. E posibil să fiu focalizat mult prea mult pe actul de guvernare în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3, luni seară.

El a spus că îşi doreşte ca, la finalul mandatului său de prim-ministru, să poată spune că nu a făcut rău nici României, nici românilor şi nici PSD.

”Pentru mine nu e determinantă funcţia. Nu am nicio problemă să fiu un simplu parlamentar de Buzău, îmi voi face treaba la fel de bine şi din acea funcţie”, a adăugat Ciolacu.

Ciolacu a amintit că în PSD, ca şi în PNL deciziile au fost luate ”cu largă majoritate”.

El l-a criticat pe preşedintele în funcţie, explicând ce fel de preşedinte al ţării îşi doreşte.

”Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis. Mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care nu a câştigat alegerile. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte – cu adevărat, va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide – vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că şi el şi Nicolae Ciucă îşi pot ”asuma acest lucru”.

Ciolacu a susţinut că PSD şi PNL nu îşi doresc toate funcţiile, spunând că în democraţie e normal să existe şi opoziţie.

”Stabilitatea politică, asta nu înseamnă că trebuie să fie numai PSD-ul li PNL-ul. O vor da românii prin vot. Nu se vor face aranjamente din birou cine e preşedinte, cine e premier, cine e ministru. Toată lumea care a încercat să facă aceste lucruri, de fapt, a pierdut alegerile (...) Nu-mi e ruşine de absolut nimic din ce am făcut nici politic, nici ca prim ministru”, a adăugat Ciolacu, afirmând că ”se vede că anumite epoci au fost depăşite”.

Întrebat care e cel mai important obiectiv al său, premierul a răspuns: ”Stabilitatea economică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.