Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, duminică, la Antena 3, despre măsurile luare de coaliţie pentru a contracara creşterile de preţuri, că este pentru prima oară când inflaţia nu a adus şi şomaj şi a precizat că este optimist, pentru că s-a uitat pe cifrele cu investiţiile străine, care s-au mărit un un miliard de euro. ”Suma spune tot, procentul este o majorare a investiţiilor cu zece la sută, e o cifră importantă”, a mai spus preşedintele PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate se trag de la inflaţie, şi preţul petrolului. (...) Această inflaţie e istorică şi în Germania, şi  în Franţa, toate ţările au luat aceleaşi măsuri. (..) Eu cred că toate aceste măsuri, la un moment dat vor stopa această inflaţie”, a spus preşedintele PSD, arătând că este pentru prima oară când inflaţia nu a adus şi şomaj, am rămas stabil din acest punct de vedere. 

”Este un mixt, astfel încât economia să nu derapeze”, a mai afirmat Ciolacu, precizând că cel mai important aspect este că leul a rămas stabil în rata de schimb cu euro. 

Preşedintele PSD a mai spus că este optimist, pentru că se uita pe cifrele cu investiţiile străine, care s-au mărit faţă de anul trecut, pe primele două luni, cu un miliard de euro. ”Suma spune tot, procentul este o majorare a investiţiilor străine cu zece la sută, e o cifră importantă, premisele nu sunt rele”, a menţionat Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a continuat: ”Sunt de acord că dacă zona euro intră în recesiune, automat România va intra în recesiune”, adăugând că nu sunt premisele pentru a se întâmpla acest lucru, deocamdată. 

Marcel Ciolacu a mai spus că că ”este evidentă decuplarea energetică a Europei de Rusia”, după ce fiecare ţară îşi caută această independenţă. 

Liderul PSD a precizat că discută în fiecare seară cu premierul Nicolae Ciucă despre ce întâlniri au avut.

”Sunt companii care vin şi la dumnealui şi la mine, avem o agedă comună, asta aşteaptă în acest moment România şi românii de la noi. Cred că circ politic avem amândoi în interiorul partidului, dânsul e adevărat ,

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.