Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Buzău, despre o majorare a pensiilor, în perioada următoare, că este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari să ducă în spinare toată această perioadă complicată. El a precizat că va face anunţul privind o majorare a pensiilor după ce vor lua această decizie în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la Buzău, dacă pensiile vor creşte anul acesta, înainte de data de 1 ianuarie. ”Ca să ieşim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut şi în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, a spus liderul PSD.

El a precizat că va face anunţul privind o majorare a pensiilor după ce vor lua această decizie în coaliţie.

”Ştim foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puţin de şase luni de zile. Am văzut şi efectele acestor pachete atât sociale cât şi economice, am avut cea mai mare creştere, pe primul trimestru, din UE”, a mai spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat ce opinie are despre o renegociere a PNRR privind pensiile, că ar fi imoral şi incorect ca doar pensionarii să plătească preţul unei crize economice, iar nivelul pensiei acestora trebuie să fie unul decent.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.