Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este esenţial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituţională şi se poate aplica şi a menţionat că ar fi o abordare neserioasă să se vină cu alte modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Este esenţial că pachetul de măsuri fiscal bugetare a trecut de Curtea Constituţională şi se poate aplica. Acum trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronate şi sindicate ca să stabilim împreună cuantumul necesar creşterii salariului minim din construcţii şi agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern. 
 
El a adăugat că ar fi o abordare neserioasă să se vină cu alte modificări la Codul Fiscal. 
 
“Mai mult, din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare. Consider prioritatea Guvernului şi a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plată numărul patru, reforma fiscală care va avea aplicare în anul 2025. Este total neserios să venim cu alte modificări când de-abia acum legea de asumare a plecat către promulgare. Aştept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agenţii şi companii, după promulgare, având cadrul legal pentru a se face acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
Judecătorii CCR au respins, miercuri, ca neîntemeiată, sesizarea USR, Forţei Dreptei, semnată şi de către deputaţii Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină, care atunci erau la PNL, pe pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi au decis că legea este constituţională. Astfel, Curtea a constatat că „angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege a vizat un scop unic şi unitar, respectiv creşterea veniturilor la bugetul public naţional şi reducerea cheltuielilor statului”. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, după publicarea motivării CCR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.